Diversitet i elevrækkerne

Indsendt af Thomas Hesselberg den 16/09/2021 - 22:17

Af Nadia Parbo

Forleden fik jeg en besked, hvori moderen til en gammel elev spurgte, om jeg havde tid til at genoptage undervisningen. Da jeg selv er i fuld gang med studier, måtte jeg sige nej, men jeg tænkte alligevel over beskeden, da jeg havde givet mit svar. For eleven var først og fremmest en dreng og så var han ikke etnisk dansk. Og så kom tanken: vi underviser ofte den samme slags type elever.

At undervise som studerende

Indsendt af Thomas Hesselberg den 16/08/2021 - 16:05

Af Nadia Parbo

Som mange andre, begyndte jeg under corona at tænke over, hvor jeg egentlig stod i samfundet og hvilke sikkerhedsmekanismer, der satte i gang, når hele verden stod i brand. Alle de tanker ledte til, at jeg efter sommerferien skal genoptage studielivet i et nyt studium: engelsk.

Nyt design på Tutoren.dk

Indsendt af Thomas Hesselberg den 12/08/2021 - 21:51

Det var efterhånden ved at være tid til at opdatere designed og funktionaliteten af Tutoren.dk da det stort set har været det samme i over 10 år. Vi er nu meget glade for at kunne præsentere det nye design, som jeg håber alle eksisterende og nye brugere bliver glade for. En kæmpe fordel er at den nye hjemmeside virker meget bedre på tablets og mobiltelefoner, så vi håber at det over sigt vil føre til flere brugere og henvendelser fra elever og studerende.

Fire dages skoleuge

Indsendt af Thomas Hesselberg den 15/07/2021 - 15:14

Af Nadia Parbo

Mellem 2015 og 2019 forsøgte Island sig med et eksperiment, der skulle vise sig at være produktivt: de forkortede arbejdsugen, så den i stedet for fem dag lød på kun fire. Resultatet var usædvanligt og fordelagtigt. Usædvanligt fordelagtigt ville nogen måske endda sige. Det viste sig nemlig, at ansatte generelt blev gladere, da deres stress-niveau blev sænket betydeligt og de fik mere tid sammen med familien. Men det bedste på arbejdsmarkedet var, at de ansatte blev mere produktive og leverede en bedre indsats, når det kom til selve opgaverne. 

Det svære farvel

Indsendt af Thomas Hesselberg den 17/06/2021 - 12:44

Af Nadia Parbo

Så er det endnu engang blevet juni, denne særprægede måned, hvor man som tutor enten har rygende travlt, eller hvor alting er begyndt at dysse ned.

For mig er der denne gang tale om en stille måned, der primært handler om at sige farvel til studerende, som jeg sikkert aldrig får at se igen. Og er dét ikke bare den mest underlige følelse?

Den Store Eksamen

Indsendt af Thomas Hesselberg den 15/05/2021 - 12:52

Af Nadia Parbo

Så er det endnu engang tid til eksamen, og eleverne på landets skoler er ved at forberede sig til den store dag. Især er det en skræmmende dato for de elever, der skal til deres første eksamen.

Spørgsmålet er bare, hvordan man som tutor bedst forbereder førstegangseksaminerende til de frygtede 10-20 minutter, så de ikke glemmer alt, de har lært, når tiden endelig er inde.

Tips til at undervise online

Indsendt af Thomas Hesselberg den 16/04/2021 - 21:56

Af Nadia Parbo

Forleden kom jeg for første gang i en af mine elevers hjem siden anden lockdown i december. Jeg var lykkelig for endelig at undervise ansigt til ansigt, men på vejen hjem tænkte jeg også over, hvor dejligt det er nu at være i stand til at undervise online.

Men hvis du stadig er en af dem, der synes, det er en smule grænseoverskridende at undervise uden at være i samme lokale som din elev, er her nogle tips, der måske kan gøre det lidt nemmere: