Tak for denne gang

Indsendt af Thomas Hesselberg den 22/12/2022 - 22:09

Af Nadia Parbo

Man plejer at sige, at et nyt år giver nye mulighed – det plejer jeg at være enig i, og det er bestemt også tilfældet denne gang, da jeg har taget en stor beslutning efter mange år som tutor: nu er det på tide at finde andre veje og gøre noget nyt.

At sætte sig selv først – trods alt

Indsendt af Thomas Hesselberg den 18/11/2022 - 23:22

Af Nadia Parbo

Hvornår skal man passe på sig selv og hvornår skal man være der for sine elever? Som alle andre tutorer har jeg et liv udenfor mine elever og undervisning. Det er et liv, der efterhånden er blevet mere og mere travlt, da jeg både styrer en festival, har genoptaget mine egne studier og har et krævende studiejob. Samtidig vil jeg gerne have bare en smule fritid, så jeg ikke begraver mig selv i et bjerg af stress.

Den dårlige samvittighed

Indsendt af Thomas Hesselberg den 20/11/2021 - 00:05

Af Nadia Parbo

Nu er det ved at blive den tid igen. Nej, ikke juletiden, men der hvor eksaminerne står for døren. Det er til at mærke som tutor, hvor forespørgsler om hjælp kommer lidt oftere end i lavsæsonen. Det er selvfølgelig dejligt, hvis man som tutor er i en situation, hvor man ikke selv har særligt travlt, men det kan være en fast kilde til dårlig samvittighed, hvis man selv sidder med eksaminer i den periode.

Diversitet i elevrækkerne

Indsendt af Thomas Hesselberg den 16/09/2021 - 22:17

Af Nadia Parbo

Forleden fik jeg en besked, hvori moderen til en gammel elev spurgte, om jeg havde tid til at genoptage undervisningen. Da jeg selv er i fuld gang med studier, måtte jeg sige nej, men jeg tænkte alligevel over beskeden, da jeg havde givet mit svar. For eleven var først og fremmest en dreng og så var han ikke etnisk dansk. Og så kom tanken: vi underviser ofte den samme slags type elever.

Det svære farvel

Indsendt af Thomas Hesselberg den 17/06/2021 - 12:44

Af Nadia Parbo

Så er det endnu engang blevet juni, denne særprægede måned, hvor man som tutor enten har rygende travlt, eller hvor alting er begyndt at dysse ned.

For mig er der denne gang tale om en stille måned, der primært handler om at sige farvel til studerende, som jeg sikkert aldrig får at se igen. Og er dét ikke bare den mest underlige følelse?

Den Store Eksamen

Indsendt af Thomas Hesselberg den 15/05/2021 - 12:52

Af Nadia Parbo

Så er det endnu engang tid til eksamen, og eleverne på landets skoler er ved at forberede sig til den store dag. Især er det en skræmmende dato for de elever, der skal til deres første eksamen.

Spørgsmålet er bare, hvordan man som tutor bedst forbereder førstegangseksaminerende til de frygtede 10-20 minutter, så de ikke glemmer alt, de har lært, når tiden endelig er inde.