Fonetikkens berigende verden

Indsendt af Thomas Hesselberg den 14/02/2022 - 22:24

Af Nadia Parbo

Der er én ting, jeg altid tænker over, når det kommer til privatundervisning: hvad kan jeg gøre anderledes end den gængse undervisning, der foregår i skolen.

Det er den undervisning, der har vist sig ikke at være nok og selvom den pågældende elev måske bare mangler ekstra opmærksomhed for at forstår stoffet, er det alligevel vigtigt at tænke over, hvad jeg som tutor kan gøre anderledes.

SRP - Julens store opgave

Indsendt af Thomas Hesselberg den 14/12/2017 - 22:50

Af Nadia Parbo

Julen er i gang og det samme er de danske gymnasieelever i 3.g, når det drejer sig om deres store, endelige opgave, SRP’en. Der er nok ikke mange tutorer for dette segment af de danske elever, der ikke kan nikke genkendende til det stress, der følger med opgaven for de stakkels elever. Men det kan sommetider også være svært for os som tutorer, når vi regnes med at kunne det hele.

Lektiehjælp nødvendigt for mange gymnasie-elever

Indsendt af Thomas Hesselberg den 21/02/2011 - 23:19

En artikel i Berlingske fra den 10. Februar 2011 fortæller at mange elever på landets gymnasier, handelsskoler og tekniske skoler har store problemer med lektielæsningen. Mange ved simpelthen ikke hvordan de skal forberede sig til timerne.

På nogle gymnasier er de begyndt at oprette deciderede lektie-café-er hvor en gruppe af elever mødes sammen med en lærer og far hjælp til blandt andet matematik-ligningerne, den tyske grammatik og fysik-opgaverne.