De yngre søskende

Af Nadia Parbo

Det kan sommetider være svært at sige nej. Det har jeg måtte indse det sidste stykke tid, hvor jeg har fået henvendelser fra folk, der har børn i en ung alder, der har behov for hjælp.

På Tutoren.dk står der tydeligt, at jeg ikke underviser børn under en vis alder, men alligevel ser jeg nu mig selv undervise to af disse om ugen. Og snart kommer der en tredje.

I starten kom det aldrig på tale. Jeg underviste kun dem, jeg beskrev i min profil på siden, men når man underviser teenagere, vil de ofte have yngre søskende – og de yngre søskende skal sommetider også have hjælp indenfor samme fag. Og så er det pludseligt svært at forklare, hvorfor man kunne undervise det ene barn, men ikke det andet. Det har jeg i hvert fald svært ved.

Så nu underviser jeg dem, jeg har sværest ved – børnene. Og jeg har opdaget to ting. For det første er det godt at udfordre sig selv en gang imellem, for det har vist sig at være meget sjovere end jeg troede at undervise de mindre poder. For det andet er jeg slet ikke så dårlig til at undervise dem, der er på et niveau, jeg ellers ikke var interesseret i.

Så måske burde jeg som privatlærer være bedre til at have tiltro i ikke bare mig selv, men også dem, jeg tidligere har sagt nej tak til at undervise. Det er bestemt ikke sådan, at jeg nu vil ændre alderen på dem, jeg helst vil bruge tid på, men samtidig kan det være en fordel ikke at være skråsikker på, hvad man vil – og hvad man ikke vil. Nogle gange kan tingene gå hen og overraske på den bedst mulige måde.

Nadia Parbo er - udover at være tutor på Tutoren.dk - freelance journalist og forfatter. Hun har en uddannelse indenfor film- og medievidenskab, hvilket hun også bruger i sit job, når hun er ude og anmelde film for diverse medier. Hun bor i

BlogReklame