Tutorblog

Bliv ved, bliv ved, bliv ved

Af Nadia Parbo

For lidt tid siden skrev jeg et indlæg om, hvorvidt man skulle blive ved, hvis en elev ikke tog information til sig.

Hvor lang tid skal man blive ved?

Af Nadia Parbo

Langt de fleste, der har en gesjæft som tutor, gør det også fordi, der er en tilfredsstillelse i at se sin elev blive bedre. Sommetider går det hurtigt, andre gange går det langsomt.

Den svære skolestart

Af Nadia Parbo

Det nye skoleår er startet endnu en gang og igen skal der laves aftaler for det nye år.

De besværlige penge

Af Nadia Parbo

Noget af det sværeste ved at undervise, har altid været spørgsmålet om penge. Slet ikke altid. Ni ud af ti gange er det ligeså nemt, som det burde være.

Eksamensperioden og det store overblik

Af Nadia Parbo

Det kan være svært at holde styr på sine elever under de forskellige eksaminer.

Stilhed for at øge koncentration

Af Nadia Parbo

I mine yngre år fik jeg engang min karakterbog hjem fra de yngre klasser, hvor der stod, at jeg ville kunne koncentrere mig gennem om hvad som helst, høje lyde eller hurtige bevægelser.

I lyset af en mulig lockout

Af Nadia Parbo

Der har aldrig været så meget panik over hele linjen hos alle mine gymnasieelever som lige nu. Grunden er selvfølgelig den allestedsnærværende lockout, der truer hele Danmark for tiden.

De nærige kvote 2-ansøgere

Af Nadia Parbo

Det er tid til at søge ind på kvote 2 og i den forbindelse får jeg for tiden sommetider anmodninger om hjælp til grammatik og formidling i den ansøgning, der skal få endnu et håbefuldt menneske ind på drømmeuddannelsen.

Er det en ulempe at vide noget blandt nutidens unge

Af Nadia Parbo

Det er efterhånden velkendt, at den generation, der nu ejer retten til at sidde på Danmarks skolebænke, går under det uheldige navn Generation Dum. Det er ikke en betegnelse, de selv ynder at udtale sig om, men det er heller ikke mange af dem, der overhovedet ved, at de går under dette uheldige navn.