Tutorblog

Eksamensperioden og det store overblik

Af Nadia Parbo

Det kan være svært at holde styr på sine elever under de forskellige eksaminer.

Stilhed for at øge koncentration

Af Nadia Parbo

I mine yngre år fik jeg engang min karakterbog hjem fra de yngre klasser, hvor der stod, at jeg ville kunne koncentrere mig gennem om hvad som helst, høje lyde eller hurtige bevægelser.

I lyset af en mulig lockout

Af Nadia Parbo

Der har aldrig været så meget panik over hele linjen hos alle mine gymnasieelever som lige nu. Grunden er selvfølgelig den allestedsnærværende lockout, der truer hele Danmark for tiden.

De nærige kvote 2-ansøgere

Af Nadia Parbo

Det er tid til at søge ind på kvote 2 og i den forbindelse får jeg for tiden sommetider anmodninger om hjælp til grammatik og formidling i den ansøgning, der skal få endnu et håbefuldt menneske ind på drømmeuddannelsen.

Er det en ulempe at vide noget blandt nutidens unge

Af Nadia Parbo

Det er efterhånden velkendt, at den generation, der nu ejer retten til at sidde på Danmarks skolebænke, går under det uheldige navn Generation Dum. Det er ikke en betegnelse, de selv ynder at udtale sig om, men det er heller ikke mange af dem, der overhovedet ved, at de går under dette uheldige navn.

Status over 2017

Godt nytår til alle vores tutorer, elever og studerende!

Hvor meget skal vi finde os i som tutorer?

Af Nadia Parbo

Det er aldrig sket før og det vil forhåbentligt aldrig ske igen. Men forleden følte jeg mig nødsaget til at stoppe samarbejdet med en voksen elev, da jeg følte, at undervisningen efterhånden handlede med om at have en prügelknabe, som vedkommende kunne råbe af, når det blev for meget end at bliver undervist.

Blokerende loyalitet

Af Nadia Parbo

I løbet af den sidste måned er jeg begyndt at tænke på loyalitet og hvor lang tid den varer. Denne tanke startede efter ferien, hvor mine fortsættende elever skulle begynde igen.