Tutorblog

Det svære engelsk

Af Nadia Parbo

At være tutor i engelsk er en sær ting. Mange gange oplever jeg – både professionelt og i gadebilledet – unge, der regner sig selv for at være eksperter i sproget, noget som 0 ud af 10 gange viser sig at være sandt.

COVID-19 - Gæsten, der ikke vil gå

Af Nadia Parbo

Mange af os troede (måske naivt), at vi var ovre de værste del, men nu er vi ved det igen: covid-19 er den gæst, der bare ikke vil gå.

Ignorerede aftaler

Af Nadia Parbo

I noget tid nu har jeg haft en elev, der altid er opmærksom, når vi har vores ugentlige lektion. Når jeg siger ”ugentlige”, er det dog med et gran salt.

Kan man få undervisningsblokering?

Af Nadia Parbo

Når jeg ikke underviser, sidder jeg ofte og skriver på en roman. Jeg har skrevet bøger i årevis og bliver altid rastløs, når der ikke ligger et litterært projekt og venter på mig.

De svære, danske vokaler

Af Nadia Parbo

Hvis der er én ting, der ofte går igen hos mange af de udlændinge, som jeg underviser i dansk, er det, at de (næsten) aldrig kan høre forskel på nogle bogstaver.

Forståelse er vejen frem

Af Nadia Parbo

Forleden måtte en af mine elever gå til bekendelse: han havde hadet de første timer af vores undervisning.

En lille opsang til dem, der ikke svarer

Af Nadia Parbo

Når jeg møder en elev for første gang – og nogle gange efter et par gange – indrømmer de overfor mig, at jeg ikke var den første, de skrev til. Nogle gange har de været ved at give op.

Der er styr på det

Af Nadia Parbo

Nogle gange kan det være en smule svært at holde styr på, hvem der har brug for hvad og hvem, der skulle koncentrere sig mere om komma og mindre om ordklasser.

Større frihed til selv at vælge

Af Nadia Parbo

Mange danskere arbejder i disse dage hjemmefra. Der er utroligt mange fordele ved den form; vi er hele tiden i nærheden af tekedlen, vi kan skippe transporttiden hjem og vi skal yde en minimal indsats for at se godt ud til diverse møder.

Fleksibilitetens nye rammer

Af Nadia Parbo

Hvis der er noget, vi skal øve os på for tiden, er det at være fleksible og arbejde indenfor ekstremt løse rammer.