Tutorblog

Gode råd og tips for den indelukkede tutor

Af Nadia Parbo

Da Danmarks regering lukkede landets uddannelsesinstitutioner i frygt for smitte af covid-19 blev privatundervisere landet over tilkaldt som aldrig før og det er selvfølgelig også tilfældet med Tutoren.dk.

Vi vil undervises som aldrig før

Af Nadia Parbo

De er ingen tvivl om, at covid-19 har haft store omkostninger for både samfundet og individet i ikke kun Danmark, men hele verden.

Der er styr på det

Af Nadia Parbo

Nogle gange kan det være en smule svært at holde styr på, hvem der har brug for hvad og hvem, der skulle koncentrere sig mere om komma og mindre om ordklasser.

Ingen udfordringer, tak - jeg er en teenager

Af Nadia Parbo

De fleste af os arbejder meget med teenagere. I langt de fleste tilfælde er dette en positiv oplevelse

Julen er kommet

Af Nadia Parbo

Jeg har altid været stor fan af julen og alt, hvad der kommer med. Lysene, filmene, musikken og, selvfølgelig, stemningen.

Hvordan er det, I taler til hinanden?

Af Nadia Parbo

Forleden kørte jeg på min cykel, hvor jeg gjorde noget som førerens unge datter ikke brød sig om.

Udtale i sprogfag

Af Nadia Parbo

Det kan være svært at tale om dygtighed, når der tales om sprogfag. Eksempel: hvis en engelsklærer for eksempel er god til grammatik, men kæmper med udtalen i en sådan grad, at halvdelen af sin danske folkeskoleklasse er bedre end vedkommende, er denne så god nok til sit fag?

Den lange transporttid

Af Nadia Parbo

Jeg har en fast tro på, at grunden til, at mange af os er tutorer, er, at vi gerne vil hjælpe andre mennesker.

Den første elevfyring

Af Nadia Parbo

Jeg måtte for første gang nogensinde fyre en elev forleden, da hun aflyste et kvarter før vores aftale. Dette var fjerde gang, vi havde en aftale, hvor jeg var den eneste tilstede.

Hvor meget skal man vide?

Af Nadia Parbo

Det kan nogle gange være svært at se, hvor langt ekspertisen skal række i tutorfaget. Jeg havde forleden en udenlandsk voksenelev, der skulle til eksamen i dansk.