Månedens tutor er Thomas

Navn: Thomas Boel
Alder: 30

Thomas - Tutoren.dk

Område: Nordlige forstæder til København, eller hvor end folk vil bestille mig til; (Lyngby, Gentofte, Virum, Nærum)
Fag jeg underviser i: Matematik C, B, og A, Fysik C, B og A. Generel forberedelse til eksamener, skriftlige og mundlige. Stress- og angsthåndtering, coaching.

Hvor længe har du været tutor hos tutoren.dk og hvordan fik du først kendskab til siden?

Jeg har været tutor hos turoren.dk i snart 3 år. Jeg fik kendskab til den via. studiekammerater som også brugte tutoren.dk .

Hvilken baggrund og erfaring har du for at undervise som tutor?

Nu har jeg efterhånden snart 3 års erfaring, og så har jeg i mellemtiden også fået erfaring som hjælpelærer ved kurser på DTU. Men da jeg begyndte havde jeg 0 erfaring. Så det er bare at kaste sig ud i det :D

Hvor mange elever underviser du typisk ad gangen og hvor mange timer bruger du på det om ugen? Er det passende eller ønsker du flere eller færre elever?

Det varierer lidt. Nogle perioder sker der ikke så meget, men op til eksamensperioder underviser jeg typisk 1-3 elever ad gangen. Det er typisk 2 timer ad gangen, 1-3 gange om ugen. Andre gange har jeg lange forløb med en enkelt over et helst semester. Jeg kunne godt tænke mig at altid have mindst én elev, og det er ikke altid muligt, da der ikke er specielt mange henvendelser fra september-november og februar til marts. Men i eksamensperioderne er jeg også typisk nødt til at takke nej til aftaler, da jeg ellers ville have for meget at se til.

Hvilke fag og på hvilke niveau underviser du typisk? Er der andre fag eller niveau’er du gerne ville undervise (mere) i?

Matematik og fysik, begge A-C-niveau. Jeg har også undervist 9. klasse et par gange. Jeg føler ikke behov for eller trang til at udvidde repertoiret af fag.

Er der nogle ulemper ved at værre tutor eller er der noget du gerne vil have forbedret?

Nej, jeg ser ikke nogle ulemper. Man skal bare blive god nok til at lave aftaler og forventningsafstemme fra begyndelsen. Men det er jo ens egen sag og noget man selv lærer.

Hvad er de største fordele ved at være tutor? Føler du at det giver dig et bedre overblik over dit fag? Er det noget du evt. vil skrive på dit CV?

Den største fordel er, at det er en fed følelse at hjælpe andre med at forstå ting, de ellers havde svært ved. At se dem rykke sig og opnå deres personlige mål i et fag. Det er en kæmpe gave. Og så er arbejdsformen også fantakstik og fleksibel. Det er jeg rigtig glad for. Det er også noget jeg skriver på mit CV, men for mig ved jeg ikke hvor relevant det er.

Du kan besøge Thomas’ profil her.