SRP - Julens store opgave

Af Nadia Parbo

Julen er i gang og det samme er de danske gymnasieelever i 3.g, når det drejer sig om deres store, endelige opgave, SRP’en. Der er nok ikke mange tutorer for dette segment af de danske elever, der ikke kan nikke genkendende til det stress, der følger med opgaven for de stakkels elever. Men det kan sommetider også være svært for os som tutorer, når vi regnes med at kunne det hele.

Jeg har et par elever, der tror, at jeg er den mest intelligente kvinde i Danmark. De ved ikke, at jeg er elendig til de mest simple udregninger og knap nok kan udskifte en elpære, men kun at jeg er god til sætningsanalyse, grammatik på tre sprog og kender en del til visse historiske begivenheder. Så nu er jeg blevet bedt om at hjælpe med fire forskellige SRP-opgaver i emner, jeg før ikke vidste særlig meget om. Bare fordi...jeg ved jo alt, ikke sandt?

For en nysgerrig type som mig er det en særlig glæde at blive sat ind i emner, jeg før ikke kendte så meget til, men jeg må også indrømme, at det er en stor arbejdsbyrde midt i december, hvor der som bekendt er en del at tage sig af. For en, der selv klarede sig dårligt i sin SRP, fordi hun var for doven til at gøre et godt stykke arbejde, er det dog en glæde at være med til at gøre det godt for andre. Planlægning har denne tutor heldigvis aldrig haft et problem med, så denne afgørende opgave i gymnasiet er nu blevet en del af juleånden for mig. Og så giver det gode kompetencer indenfor stresshåndtering, for findes der noget mere panisk end en 3.g’er, der føler at SRP’en er lige op over deadline? Mange elever ser denne opgave som en træning til den næste, højere uddannelse. Jeg ser den som en mulighed for at vide mere og spise pebernødder med stressede teenagere.

Så glædelig jul og nyd friheden.

Nadia Parbo er - udover at være tutor på Tutoren.dk - freelance journalist og forfatter. Hun har en uddannelse indenfor film- og medievidenskab, hvilket hun også bruger i sit job, når hun er ude og anmelde film for diverse medier. Hun bor i København.

BlogReklame