Mere end bare undervisning

Af Nadia Parbo

I midten af april skal jeg til Seattle i USA. Dette var ikke meningen for bare en uge siden, men forleden fik jeg en besked fra en tidligere elev. Han er amerikaner og da jeg underviste ham, skulle han lære det sidste dansk for at bestå en prøve, der skulle give ham adgang til vores land.

Men Nicholas og jeg blev venner og hver gang, jeg underviste ham blev det til et par timer bagefter, hvor vi sad og snakkede om alt mellem himmel og jord. Da han stoppede med undervisningen og bestod sin prøve, holdt vi op med at ses.

Indtil forleden hvor jeg fik en besked fra ham, hvor han skrev, at han var et halvt år i USA, indtil han vendte tilbage til Danmark. Men han kunne ikke lade være med at tænke på mig, skrev han. Hvis jeg tog til ham, kunne vi køre nedad vestkysten og se, hvad der ville ske. Jeg var altid glad for Nicholas og der var tider, hvor jeg fortalte mine veninder om det menneske, jeg underviste, og som jeg følte mere end bare professionalisme overfor.

Min pointe er, at man aldrig ved, hvad der vil ske. Den endnu afsluttede historie om Nicholas er et ekstremt tilfælde, men det sker ofte, at elever træder over den professionelle grænse. Når jeg underviser min mexicanske elev Kamila om søndagen, sidder vi altid med en kop te og snakker bagefter. Forleden mødte jeg en tidligere gymnasieelev på gaden og vi endte med at bruge flere timer, hvor hun fortalte, hvad der var sket med hende siden vi så hinanden sidst.

Det er endnu en glæde ved at have det her job; jeg har hurtigt opdaget, at der findes spændende mennesker med gode historier over det hele.

Nadia Parbo er - udover at være tutor på Tutoren.dk - freelance journalist og forfatter. Hun har en uddannelse indenfor film- og medievidenskab, hvilket hun også bruger i sit job, når hun er ude og anmelde film for diverse medier. Hun bor i København.

BlogReklame