Måndens tutor er Solveig – Læs interviewet her!

Navn (vælg selv om fulde navn eller kun fornavn) : Solveig
Alder (kan angive præcis alder eller interval) : 46
Geografisk område du underviser i: kun online
Fag du underviser i: matematik og fysik.

Hvor længe har du været tutor hos tutoren.dk og hvordan fik du først kendskab til siden?

Jeg har været tutor siden august 2016, og fandt siden via internet søgning.

Hvilken baggrund og erfaring har du for at undervise som tutor?

Efter en længere karriere som forsker i teoretisk partikelfysik, har jeg arbejdet 7 år som gymnasielærer. Men i 2016/2017 er jeg på orlov et helt år, hvor jeg bor i Brasilien. Jeg underviser i matematik og fysik og elsker mit arbejde.

Hvor mange elever underviser du typisk ad gangen og hvor mange timer bruger du på det om ugen? Er det passende eller ønsker du flere eller færre elever?

Det svinger meget med hvor mange elever jeg har, men vil rigtig gerne have mere arbejde. I gennemsnit bliver det ikke mere end til et par timer om ugen.

Hvilke fag og på hvilke niveau underviser du typisk? Er der andre fag eller niveau'er du gerne ville undervise (mere) i?

Jeg stor indsigt i specielt stx matematik og fysik, men hjælper også gerne universitets studerende, og de andre ungdomsuddannelser.

Er der nogle ulemper ved at værre tutor eller er der noget du gerne vil have forbedret?

Ulempen er at man ikke ved om man har arbejde før typisk kort tid før arbejdet skal udføres. Men sådan er det jo nødvendigvis, så ingen klage.

Hvad er de største fordele ved at være tutor? Føler du at det giver dig et bedre overblik over dit fag? Er det noget du evt. vil skrive på dit CV?

Jeg nyder helt enkelt at hjælpe de elever jeg har. Jeg går hjemme dette år og det er skønt at føle at man gør noget nyttigt. F.eks har jeg en lidt genert pige som jeg ofte hjælper med matematik afleveringer. Vi snakker på skype og jeg spørger hende om konkrete ting, så hun får mulighed for at få snakket en masse matematik (hvilket jeg ikke tror hun gør på skolen). Det er så herligt at se hendes fremskridt.

Du kan besøge Solveig’s tutor profil her.