Månedens tutor er Philip – Læs interviewet her!

Navn: Philip
Alder: 24
Geografisk område du underviser i: hele København
Fag du underviser i: matematik og matematiske universitetskurser.

Hvor længe har du været tutor hos tutoren.dk og hvordan fik du først kendskab til siden?

Jeg fik kendskab til hjemmesiden via min gode ven, som talte meget varmt om den. Jeg har været aktiv tutor lige siden, og jeg tror jeg er på vej mod 3 års jubilæum.

Hvilken baggrund og erfaring har du for at undervise som tutor?

Jeg er kandidatstuderende på Danmarks Tekniske Universitet og har en bachelor i matematisk modellering. Jeg læser kandidatretningen Matematisk Modellering og Computing. Det er så matematisk som det kan blive, og da jeg også læste på en matematisk linje i gymnasiet har matematikken været mit hovedfokus i rigtig mange år.

Hvor mange elever underviser du typisk ad gangen og hvor mange timer bruger du på det om ugen? Er det passende eller ønsker du flere eller færre elever?

Jeg underviser typisk en elev ad gangen, da jeg dermed kan give al fokus til den enkelte elev. Mængden af elever jeg underviser varierer meget alt efter hvilken tid i undervisningsåret vi befinder os i. Nogle få gange har jeg nærmest undervist på fuldtid ved siden af mit studie, med op til 8 timers undervisning i 4 forskellige dele af København på én dag. Jeg elsker at have mange elever, og gerne flere på en dag, da jeg føler at tiden går ekstremt hurtigt når jeg underviser.

Hvilke fag og på hvilke niveau underviser du typisk? Er der andre fag eller niveau'er du gerne ville undervise (mere) i?

Jeg underviser typisk gymnasieelever på både A, B og C niveau. Jeg underviser også en gang i mellem andre studerende på mit universitet, og nogle gange folkeskoleelever.

Er der nogle ulemper ved at værre tutor eller er der noget du gerne vil have forbedret?

Jeg ser absolut ingen ulemper. Jeg elsker det.

Hvad er de største fordele ved at være tutor? Føler du at det giver dig et bedre overblik over dit fag? Er det noget du evt. vil skrive på dit CV?

Det giver en masse glæde, når man kan se at ens undervisning virkelig hjælper. Når man har undervist en elev igennem en periode, og eleven går til eksamen og efterfølgende skriver og takker en fordi de fik 12, så føler man virkelig at man har gjort en forskel.

Min tid som tutor har klart også styrket mig i at kunne formidle svære emner til folk, og lært mig hvordan jeg bedst får undervist forskellige typer af elever der alle lærer forskelligt. Det er klart noget jeg vil tage med på cv'et.

Du kan besøge Philip’s tutor profil her.