Måndens tutor er Malene – Læs interviewet her!

Navn (vælg selv om fulde navn eller kun fornavn) : Malene
Alder (kan angive præcis alder eller interval) : 20 år
Geografisk område du underviser i: København, Lyngby men også Roskilde og Køge
Fag du underviser i: Hovedsageligt matematik men også andre naturvidenskabelige fag samt dansk og engelsk.

Hvor længe har du været tutor hos tutoren.dk og hvordan fik du først kendskab til siden?

Jeg har været tutor siden sommeren 2016. Jeg kendte Tutoren.dk i forvejen, men jeg fik først rigtig øjenene op for den, efter min veninde fortalte mig om sine gode erfaringer med jobbet som tutor.

Hvilken baggrund og erfaring har du for at undervise som tutor?

Jeg har været folkeskolevikar i snart to år, hvor jeg bl.a. underviste fast i natur/teknologi. Jeg er desuden ingeniørstuderende på DTU, og så elsker generelt bare at lære fra mig.

Hvor mange elever underviser du typisk ad gangen og hvor mange timer bruger du på det om ugen? Er det passende eller ønsker du flere eller færre elever?

Jeg underviser typisk 2-3 elever ad gangen, da jeg har studie ved siden af. Jeg bruger +/- 7 timer på det om ugen inklusiv forberedelse og transport.

Dette er en passende mængde, da jeg så også har tid til studie og hvad der må høre med.

Hvilke fag og på hvilke niveau underviser du typisk? Er der andre fag eller niveau'er du gerne ville undervise (mere) i?

Jeg underviser meget i matematik i udskolingen og gymnasiet. Matematik er min force og ligeledes det fag, jeg bedst kan lide at undervise i.

Er der nogle ulemper ved at værre tutor eller er der noget du gerne vil have forbedret?

En ulempe kan selvfølgelig være, når en elev aflyser sent, og man har forberedt undervisning. En anden ulempe kan være, at eleven har forventninger om, at man bliver bedre af at have en tutor uden egentligt selv at gøre en indsats. Det kræver arbejde fra elevens side, og det kræver, at man er veloplagt og frisk, når man skal have undervisning.

Hvad er de største fordele ved at være tutor? Føler du at det giver dig et bedre overblik over dit fag? Er det noget du evt. vil skrive på dit CV?

For det første er det fantastisk at arbejde med at lære fra sig. Man bliver bedre til at formidle og variere sine forklaringer og metoder. Man får selv en bedre forståelse for emnet for hver gang man underviser i det. Det er fedt at mærke, at en elev rykker sig niveaumæssigt men ikke mindst bliver gladere for faget.

Jeg vil helt sikkert skrive på mit CV, at jeg er tutor. Formidlingsevner og kommunikation er guld værd hos mange arbejdsgivere.

Du kan besøge Malene’s tutorprofil her.