Månedes tutor er Karen – Læs interviewet her!

Navn (vælg selv om fulde navn eller kun fornavn) : Karen
Alder (kan angive præcis alder eller interval) : 26 år
Geografisk område du underviser i: Aarhus
Fag du underviser i: Dansk, idræt og tysk

Hvor længe har du været tutor hos tutoren.dk og hvordan fik du først kendskab til siden?

Jeg har været medlem siden 2015 og fik kendskab til det gennem en studieveninde.

Hvilken baggrund og erfaring har du for at undervise som tutor?

Jeg er ved at uddanne mig til gymnasielærer i dansk og idræt, og synes tutoren er en rigtig god erfaring at have med mig. Derudover kan jeg bare rigtig godt lide at undervise, og jeg sætter pris på samarbejdet med mine elever.

Hvor mange elever underviser du typisk ad gangen og hvor mange timer bruger du på det om ugen? Er det passende eller ønsker du flere eller færre elever?

Jeg underviser kun elever enkeltvis og ikke i grupper. Det skifter meget, hvor mange timer jeg bruger om ugen, da det er meget forskelligt, hvor mange henvendelser jeg får. I én uge kan jeg bruge 10-15 timer på undervisning og opgaveretning, hvorefter der sagtens kan gå en måned eller to helt uden henvendelser.

Jeg ville meget gerne have flere elever. Også gerne elever, som jeg havde mere faste aftaler med, f.eks. en-to månedlige møder eller lignende.

Hvilke fag og på hvilke niveau underviser du typisk? Er der andre fag eller niveau’er du gerne ville undervise (mere) i?

Jeg underviser i dansk på gymnasieniveau og i tysk på folkeskoleniveau.
Derudover ville jeg gerne undervise i idræt på gymnasieniveau også, f.eks. hjælpe b-niveau elever med anatomi og fysiologi.

Er der nogle ulemper ved at værre tutor eller er der noget du gerne vil have forbedret?

Jeg synes kun, at der er fordele ved at være tutor. Jeg er rigtig glad for at undervise, og jeg føler mig heldig over at have et arbejde, som jeg værdsætter på en sådan måde. Jeg er meget glad for det gode forhold, jeg har til mine elever, og jeg bliver ekstra glad, når jeg ser dem gøre fremskridt.

Det eneste jeg tænker, som måske kunne være forbedret er muligvis en større sikkerhed ift. tutoren. Jeg har prøvet et par gange at have taget en dag ud af kalenderen og sidde og vente på en elev, der aldrig dukkede op, og som jeg aldrig siden hørte fra. Sådanne situationer synes jeg er rigtig ærgerlige, og jeg har ind imellem manglet en vis sikkerhed for, at man ikke spilder sin tid på den måde. Heldigvis er der længe imellem disse uheldige tilfælde.

Hvad er de største fordele ved at være tutor? Føler du at det giver dig et bedre overblik over dit fag? Er det noget du evt. vil skrive på dit CV?

Den største fordel ved at være tutor er den undervisningserfaring, man får med sine elever. Jeg bliver især trænet i at rette danske stile, men har også mundtlige undervisningsmøder med mine elever, hvor jeg øver mig i at tilrettelægge en god undervisning.

Desuden er jobbet som tutor meget fleksibelt, og så kan jeg bare rigtig godt lide at undervise mine elever. Det bedste er, når man mærker at gøre en forskel, og når jeg oplever, at mine elever forbedrer sig indenfor mit fag. Det kan være løn i sig selv.

Du kan besøge Karen's profil ved at klikke her.