Julen er kommet

Af Nadia Parbo

Jeg har altid været stor fan af julen og alt, hvad der kommer med. Lysene, filmene, musikken og, selvfølgelig, stemningen.

Med andre ord er jeg en af dem, der slet ikke kan få nok at alt, der kommer bare i nærheden af julelykke – dette kommer ofte også til udtryk overfor elever, for jo tættere vi kommer, jo mere ellevild bliver jeg. Derfor er der også én ting, der giver et ekstra nøk oveni den stemning, jeg allerede i er i slutningen af november:

For der er ikke noget som at komme ind i forskellige familiehjem, der kan bevæge julestemningen til uanede højder. I mit barndomshjem følte vi, at jo dårligere smag, jo bedre. Jo flere farver, der kunne fyldes på, så meget desto bedre ville julen blive det år. Ja, vi var det hus nede ad vejen, hvis julelys kunne nå op til en satellit i rummet – og lige netop derfor er det også interessant at se, hvordan andre mennesker pynter op.

Det er jo en enestående mulighed at komme ind i andre menneskers hjem og dermed også se, hvordan vi sommetider er forskellige i, hvordan vi ynder at glæde os til d. 24. december, men samtidig er ens: for julen er jo også en måde at samles i, en højtid, hvor det samme sker for os alle, bare med forskellige nuancer. Der er dem, der pynter med sølv og hvidt og hvor julepynten er indkøbt fra designermærker og fashionable butikker. Der er dem, der gør lidt grin med det hele og har indkøbt diskokugler, Rudolf i alle hans udformninger og hvad de ellers kan finde på og så er der dem, der elsker farver og de traditionelle dekorationslandskaber og hjemmestrikkede nisser, plus alle de familier, hvor kulturerne mødes og noget nyt opstår.

Uanset hvad man er til, er der noget for alle, og mens juleferien så småt begynder at vise sig, har jeg kun én ting at sige til alle, der læser med:

Glædelig jul og godt nytår!

Nadia Parbo er - udover at være tutor på Tutoren.dk - freelance journalist og forfatter. Hun har en uddannelse indenfor film- og medievidenskab, hvilket hun også bruger i sit job, når hun er ude og anmelde film for diverse medier. Hun bor i København.

BlogReklame