En kompetent excentriker

Af Nadia Parbo

Jeg får tit at vide, at jeg er en smule excentrisk. Ofte er det en fordel hos de fleste elever, der finder min slags type afvæbnende og jeg behøver aldrig at være anderledes end jeg nu engang er. Det er bare ikke min stil at være sur på folk eller være hende den strenge, der kommer på besøg en gang om ugen.

Men der er en speciel type, der ikke er vild med min excentriske stil og som ofte misforstår det som, at jeg ikke kan udføre mit job. Et smil og hvad en af mine venner engang kaldte en ”yndig slags særlingattitude” er for nogle mennesker det samme som det modsatte af professionalisme og de har en tendens til at starte det første møde med en form for reprimande. De mener jo det her alvorligt, skal jeg vide og der er en del krav, som jeg bør efterleve.

Heldigvis er jeg nu i en situation, hvor jeg er i stand til at have det ene møde, før jeg må meddele den alvorlige elev, at det her samarbejde nok ikke kommer til at fungere. Ja, jeg går nogle gange i lyserøde kjoler og krokodilleformede handsker og jeg har også en tatovering af horrorikonet Freddy Krueger på den ene skulder, men det betyder ikke, at jeg ikke er i stand til at udføre et godt stykke arbejde eller i virkeligheden ikke ved noget om mit fag.

At være ulig andre mennesker og at være intelligent er ikke en modsætning. Mine gymnasieelever forstår alle, at det ene ikke deaktiverer det andet, men kommer vi til de ældre elever, er der nogle gange hos især den mandlige del en mistanke om inkompetence, når det første smil kommer frem. Og det er en skam, for jeg er – trods min yndige slags særlingeattitude – ret god til at undervise.

Nadia Parbo er - udover at være tutor på Tutoren.dk - freelance journalist og forfatter. Hun har en uddannelse indenfor film- og medievidenskab, hvilket hun også bruger i sit job, når hun er ude og anmelde film for diverse medier. Hun bor i København.

BlogReklame