COVID-19 - Gæsten, der ikke vil gå

Af Nadia Parbo

Mange af os troede (måske naivt), at vi var ovre de værste del, men nu er vi ved det igen: covid-19 er den gæst, der bare ikke vil gå.

Det betyder selvfølgelig også noget for os tutorer, der nu igen skal tage stilling til det store spørgsmål: skal vi ses eller skal vi passe på. I disse dage betyder det endda endnu mere. Ikke bare er juleaften i fare, noget der kan sætte frygten i enhver dansker, men vi er også trætte. Så selvom spørgsmålet er det samme – skal vi ses med vores elever eller skal det foregå over video? -, har vores holdning måske ændret sig.

Det er en personlig beslutning og op til den enkelte. Jeg gør det samme, som jeg gjorde i foråret; alt bliver holdt over Zoom og lignede medier. På den måde er jeg indenfor de anbefalede regler og kan respektere mine elever. Det er ingen hemmelighed, at alle har en holdning til corona og hvordan man skal forholde sig til den, men når det gælder mit samarbejde med andre, vil jeg hellere gøre for meget end for lidt. Hvis jeg insisterede på at møde op hos en 14-årig pige, der var dårlig til at sige fra, ville hun måske have sygdommen i morgen. Det er ikke en situation, jeg har lyst til at sætte nogen i. Heller ikke selvom det er julemåneden og vi er vant til, at det er nu, vi kan hygge os og spise pebernødder under lektionerne.

For ja, det er ærgerligt. Jeg elsker selv alt, der bare inkluderer julen, så jeg ville elske at se mine elever nu. Jeg kan finde på at give en lille gave, bage småkager, osv., men ikke i år. I år må vi alle bide det i os og som tutor er det ikke bare vigtigt at vi passer på os selv – men at vi også passer på vores elever.

Hav det godt derude og, på trods at pandemien: glædelig jul og godt nytår!

Nadia Parbo er - udover at være tutor på Tutoren.dk - freelance journalist og forfatter. Hun har en uddannelse indenfor film- og medievidenskab, hvilket hun også bruger i sit job, når hun er ude og anmelde film for diverse medier. Hun bor i København.

BlogReklame