Et lille tegn på anerkendelse – gaver fra elever og forældre

Af Nadia Parbo

Som mange af jer nok har været opmærksomme på, har det netop været jul og nytår. I den anledning får jeg sommetider gaver fra elever og deres forældre, der er tilfredse med mit arbejde.

Jeg bliver altid helt utrolig glad, for jeg forventer aldrig noget – eller gør jeg? For betyder manglen på samme lige pludselig, at der ikke er samme tilfredshed? Og hvis nogen har givet et år, men ikke gør det næste år, har det så en betydning eller er det tilfældigt?

Sidste år var i den betydning en fattig tid, hvor jeg må indrømme en enkelt gang at have tænkt over, hvordan det kunne være. Var min undervisning ikke så god, som den engang havde været? Havde den udviklet sig i en forkert retning? Og så i år sad jeg i december med massevis af chokolade og andre søde sager, som jeg var blevet begavet med fra elever og deres forældre (og de smagte fantastisk). Da kunne jeg ikke lade være med at spekulere over, hvad det egentlig betyder for os som undervisere at få den ekstra lille anerkendelse.

Det er nemt at tænke over de gange, hvor den ikke er kommet, men i år er jeg i stedet for overrasket og glad for, når noget har taget sig tiden til at tænke på mig, når december var ved at runde ud. For ville jeg selv gøre det? Ville jeg selv have nok overskud til at huske på privatlæreren, der kommer en gang om ugen? Måske ikke, men det er der heldigvis nogle der gør og det giver lige lidt mere energi at bruge af, når det igen er hverdag og forskellen på adjektiver og adverbier skal indlæres.

Det er en lille gestus, men den betyder så meget, så i stedet for at tænke, at det må være et tegn på utilfredshed, når intet dukker op, fokuserer jeg mere på, at det må være et tegn på noget godt, når jeg bliver husket i den hektiske tid, som højtider trods alt kan være.

Nadia Parbo er - udover at være tutor på Tutoren.dk - freelance journalist og forfatter. Hun har en uddannelse indenfor film- og medievidenskab, hvilket hun også bruger i sit job, når hun er ude og anmelde film for diverse medier. Hun bor i København.

BlogReklame